Activiteiten - Senioren

Wil je graag eens in wedstrijdverband tegen andere leden tennissen? Recreatief of prestatief?
Doe dan mee met de diverse (interne) toernooien of competities die de  Seniorencommissie organiseertOnderstaand een overzicht van alle activiteiten.

Tossen 

Wil je graag tennissen zonder af te spreken? Ga dan tossen.
Je komt gewoon (ca. 15 minuten voor aanvang) en word door de organisatie ingedeeld. Je hoeft je dus niet vooraf op te geven. Er worden vooral dubbelwedstrijden gespeeld. Er zijn verschillende tossen:

 • elke woensdagochtend van 09.30 – 10.30 uur en van 11.00 – 12.00 uur (organisatie Grietje Hardeman)
 • elke woensdagavond van 19.00 - 22.00 uur een senioren toss
 • elke vrijdagochtend van 09.30 - 10.30 uur (organisatie Grietje Hardeman)
 • elke zondagochtend van 5 juli t/m 9 augustus van 10.00 – 12.00 uur (thuisblijverstoernooi - organisatie Tijn Lauwers).

Wil je graag padellen zonder af te spreken? Ga dan tossen op maandagavond
Klik hier voor meer informatie

Gezelligheidsactviteiten / thematoernooien op diverse data gedurende het jaar

Deze activiteiten duren meestal een gedeelte van de dag en hiervoor moet je vaak vooraf inschrijven. Indien inschrijving mogelijk is krijg je hiervan bericht. Het kan ook zijn dat we een kleine vergoeding vragen om dan iets leuks te organiseren. Denk hierbij aan:

 • Interne damescompetitie
  Wekelijks op woensdagochtend van 09.30 – 10.30 uur (organisatie Marja Gruijters)
  Wil je meespelen? Stuur dan even een mailtje naar [email protected]. Geef hierbij aan dat je mee wil doen met de “interne damescompetitie” en vermeld je naam, telefoonnummer en mailadres. Marja Gruijters zal dan contact met je opnemen.
  Hoe werkt het? Iedereen zit in een gezamenlijke app en elke week geef je aan of je wel of niet meedoet.
  Marja is de beheerder van de app en zorgt er dan voor dat er altijd een veelvoud van 4 dames is, zodat alle dubbels compleet zijn. 
 • Uitwisseling met TV De Mortel en Tennisclub Handel – medio juni   
 • Oliebollentoernooi – medio december. 

Clubkampioenschappen 2023 vonden plaats van 18 maart t/m 26 maart en waren weer een groot succes!

Wie mag zich de beste speler of speelster van GLTV noemen in zijn speelsterkte / categorie in 2024? De clubkampioenschappen duren 1 week en vinden plaats net voor de voorjaarscompetitie van de KNLTB. Er wordt gespeeld in de categorieën HE, DE, HD, DD en GD op basis van actuele rating. Oftewel op basis van deze actuele rating wordt een schifting gemaakt in de deelnemers. Je actuele rating is de rating die je op een bepaald moment hebt en deze rating wordt bepaald door je resultaten in wedstrijden die meetellen in het DSS (oftewel dynamisch speelsterkte systeem). Dit zijn bijvoorbeeld wedstrijden in officiële KNLTB toernooien of tijdens KNLTB competities en bij ons ook de wedstrijden voor de clubkampioenschappen. Voor de clubkampioenschappen moet je vooraf inschrijven via www.toernooi.nl en je verhinderingen opgeven (waarbij je de finaledagen beschikbaar moet zijn). De organisatie maakt dan de indelingen voor de diverse categorieën en plant de te spelen wedstrijden. Deze krijg je ca. een week voordat het toernooi begint per mail toegestuurd. En op de eerder genoemde website kun je de complete indeling vinden.o

 

KNLTB competitie voorjaar – april / mei
zie de pagina Competitie


Interne dubbelcompetitie op dinsdagavond in juni en juli

Schrijf je in voor de interne competitie op dinsdagavond in de zomerperiode. Je schrijft je niet in als koppel voor deze competitie maar alleen via www.toernooi.nl. Je wordt dan door de organisatie, op basis van je (actuele) rating ingedeeld in een groep van (zoveel) mogelijk gelijke sterkte. En wij, als organisatie, bepalen elke speelronde met welke persoon uit deze groep je op een dinsdagavond samen een koppel vormt en tegen wie uit dezelfde groep je speelt. De opzet is hierbij dus dat je elke speelronde met een andere partner speelt van gelijke speelsterkte tegen een koppel van gelijke speelsterkte. Hiervan zullen geen uitslagen worden bijgehouden en er is ook geen promotie / degradatie mogelijk (of het moet blijken dan iemand echt te sterk of te zwak is voor een groep).Deze competitie begint meestal begin juni en daarna tennis je dan om de 2 weken op dinsdagavond. Elke avond speel je één wedstrijd van 1 uur. Er zal gespeeld worden om 19.15 uur, 20.15 uur en 21.15 uur. Bij meer dan 64 inschrijvingen wordt er of ook op de andere dinsdagen gespeeld of wordt de speeltijd verkort naar 45 minuten (waardoor er 4 ronden gespeeld kunnen worden) of speel je 2 keer in de 3 weken. Een week van te voren zal de indeling bekend worden gemaakt en ontvang je een mail hoe laat je moet spelen en kun je ook op internet (www.toernooi.nl) kijken met wie je dan speelt en op welke baan. Kun je helaas niet spelen dan dien je zelf voor een vervanger te zorgen van gelijke speelsterkte (maar als je vooraf je verhinderingen doorgeeft zal hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden). 

“Albert Heijn Gemert open” van 21 t/m 27 augustus (officieel KNLTB toernooi georganiseerd door GLTV)

Meet je met andere KNLTB leden uit regio! Dit is een toernooi waarvoor alle KNLTB leden zich kunnen inschrijven via www.mijnknltb.nl. Het toernooi duurt ca. 1 week. Er wordt gespeeld in de leeftijdscategorieën open / 17+ / 45+ in de HE / DE / HD / DD / GD. Per categorie waarvoor je inschrijft moet je inschrijfgeld betalen. De indeling vindt plaats, samen met een bondsgedelegeerde van de KNLTB, op basis van actuele rating. Je actuele rating is de rating die je op een bepaald moment hebt en deze rating wordt bepaald door je resultaten in wedstrijden die meetellen in het DSS (oftewel dynamisch speelsterkte systeem). Dit zijn bijvoorbeeld wedstrijden in officiële KNLTB toernooien of tijdens KNLTB competities en bij ons ook de wedstrijden voor de clubkampioenschappen. Bij het inschrijven moet je goed je verhinderingen doorgeven waarbij je het finaleweekeinde beschikbaar moet zijn. Uiterlijk de zondag voordat de zaterdag erop het toernooi begint ontvang je per mail de speeltijden voor je wedstrijden. Tevens kun je dan op de genoemde website de complete indeling vinden. 

KNLTB competitie najaar in september/oktober
zie de pagina Competitie
 

Interne HD / DD competitie op dinsdagavond van november t/m maart (samen met TC Handel en LTV De Mortel)

Doe mee met de interne HD en DD competitie gedurende de winterperiode op dinsdagavond! Net zoals voorgaande jaren kunnen ook de leden van TV De Mortel en Tennisclub Handel zich hiervoor inschrijven. De competitie zal op dinsdagavond van medio oktober t/m medio maart gespeeld worden op de banen van de GLTV. Hiervoor moet je vooraf inschrijven via www.toernooi.nl.    
Hoe werkt het? Je kunt je inschrijven met een vaste partner voor de categorie HD of DD. Als de inschrijvingsdatum is verlopen worden alle koppels, op speelsterkte, verdeelt in poules van 3. Elke dinsdagavond zullen dan een aantal poules helemaal worden gespeeld. Dit betekent dat elk koppel dan 2 wedstrijden van 40 minuten zal spelen. De eerste wedstrijden beginnen om 19.10 uur en de laatste wedstrijden om (voorlopig) 22.10 uur. Aan het einde van de avond, als alle wedstrijden in een poule gespeeld zijn, wordt de eindstand in de poule bepaald. De nummer 1 van de poule promoveert (gaat een poule hoger) en de nummer 3 degradeert (gaat een poule lager). De nummer 2 blijft in dezelfde poule staan. Je moet gebruik maken van eigen ballen en bij elke wedstrijd worden de games doorgeteld (bijvoorbeeld 10-8 als eindstand). De wedstrijden kunnen niet worden verzet. Als je (door onvoorziene omstandigheden) niet kan dien je zelf een invaller te regelen (bij voorkeur van eigen speelsterkte of lager). De poule indeling en speeltijden (voor de 1e speeldag) en de speeldagen voor de gehele winterperiode worden begin oktober bekend gemaakt. Dit kan je ook zien op www.toernooi.nl. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal iedereen naar verwachting om de week spelen. Uiterlijk de zondag na de dinsdag dat er gespeeld is, zullen de speeltijden voor de week erop bekend zijn. Klik hier om in te schrijven. De inschrijving sluit op zondag 23 oktober.

Interne GD competitie op zondagochtend van november t/m maart (samen met andere verenigingen van gemeente Gemert-Bakel)

Naast de HD en DD competitie op dinsdagavond (alle wedstrijden altijd in Gemert) hebben we ook de mogelijkheid om mee te doen met een GD competitie in de winterperiode op zondag(ochtend). Aan deze GD competitie kunnen alle leden deelnemen van de tennisverenigingen van de gemeente Gemert-Bakel. Je geeft je als koppel op en er wordt dan (normaal gesproken) ingedeeld in poules van 7 koppels. Dit zodat je dan 6 wedstrijden speelt gedurende de winter. De wedstrijden worden niet alleen bij GLTV gespeeld maar ook op de banen van de andere verenigingen. Te zijner tijd wordt bekend gemaakt welke wedstrijden waar gespeeld worden (per dag zoveel mogelijk op 1 of 2 tennisparken). Er worden elke wedstrijd 2 sets gespeeld waarbij bij gelijke stand een beslissende supertiebreak wordt gespeeld. De eindstand in de poule wordt bepaald op basis van het aantal behaalde wedstrijdpunten (2 punten bij winst, 0 punten bij verlies). De wedstrijden worden gespeeld op zondag om 09.30 / 10.45 / 12.00 uur en kunnen NIET worden verzet – invaller regelen kan wel maar deze moet dan van een gelijk of lagere speelsterkte zijn. Inschrijven kan te zijner tijd via www.toernooi.nl waar daarna ook de indeling en stand te zien is. 

Wintercompetitie met LTV De Hut en TV ’t Slotje van november t/m maart

Wil je in de winter blijven tennissen, zodat je volgend jaar in blakende vorm aan de competitie kunt beginnen? Of vind je het gewoon gezellig om (bijna) elke week te tennissen van november tot maart, schrijf je dan nu alvast in voor de wintercompetitie want vol = vol. Inschrijven kan via www.toernooi.nl of een van de websites van de deelnemende verenigingen. Op maandag- en donderdagavond kun je HD / DD spelen, op dinsdagvond kun je HE / DE spelen en op woensdagavond GD. De wedstrijden duren telkens één uur (start 19:15 uur, 20:15 uur of 21:15 uur) en worden in poules gespeeld op de tennisparken van de deelnemende verenigingen. De poules worden op speelsterkte ingedeeld, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de eindstand van het vorig seizoen. Er worden 2 rondes gespeeld (de 1e ronde in november / december en de 2e ronde in januari / februari / maart). De deelname aan deze competitie is voor de eigen leden gratis. Leden van andere tennisverenigingen in de omliggende gemeentes kunnen ook meedoen maar de kosten hiervoor zijn dan €20,00 per inschrijving. Klik hier om in te schrijven. De inschrijving sluit 9 oktober.