Trainersteam

Contactgegevens trainers

Tennis
Alexander Buter
06-21185586
[email protected]
Padel
Carlo van Schijndel
06-2238 8465
[email protected]


GLTV trainers zijn vol ambitie

GLTV prijst zich gelukkig te kunnen beschikken over 2 echte clubtrainers. Alexander Buter is de fulltime tennistrainer en Carlo van Schijndel verzorgt de padeltrainingen. Op dit moment krijgen ruim 300 GLTV leden met veel plezier training van Alexander en Carlo. Nu willen beiden met veel ambities het nieuwe seizoen ingaan. Tijd om te horen wat ze van plan zijn.

Alexander is inmiddels al ruim 30 jaar tennistrainer en is via Zwolle en Gelderland in Brabant terecht gekomen, waar hij circa 20 jaar voor zowel grotere als kleinere clubs heeft gewerkt. Hij was eraan toe om de uitdaging aan te gaan om bij een grotere club in de regio zijn ambities als hoofdtrainer waar te maken. En daar is GLTV natuurlijk blij mee. Alexander kan zowel tennis- als padeltrainingen verzorgen.

Ras Gemertenaar Carlo van Schijndel is de eerste padeltrainer van GLTV. Carlo is al ruim 20 jaar tennistrainer en heeft in het verleden ook squashtrainingen verzorgd. Padel is een mengvorm van tennis en squash. Niet meer dan logisch dat Carlo deze nieuwe sport heeft omarmt en zich hierop volledig heeft toegelegd.

Alexander geeft aan dat hij veel ambities heeft om in samenwerking met de club de GLTV jeugd naar een hoger niveau te tillen. Zo is hij afgelopen jaar al gestart met tweemaal training voor een aantal jeugdspelers en voor dit jaar staat op het programma om te komen tot een selectiegroep die 3x in de week traint. Hierbij worden ook een aantal seniorspelers en oudere juniorspelers van GLTV betrokken. Op deze wijze onstaat een sterke binding met de club die op termijn zeker zijn vruchten gaat afwerpen. Er wordt dus vol ingezet om van onderop met de jeugd te bouwen aan een sterke jeugd selectie. Om jonge jeugd aan GLTV te binden, zal binnenkort de actie “Maak kennis met tennis” worden gestart, waarbij lagere school jeugd laagdrempelig kennis kan maken met tennis. Ondertussen is en blijft GlTV natuurlijk ook een gezelligheidsvereniging waar iedereen een lekker potje kan spelen. Het ledenaantal van GLTV zit stevig in de lift en het plezier is weer helemaal terug.

Carlo droomt inmiddels al van uitbreiding van 3 naar 6 padelbanen. De belangstelling voor padel is dermate groot dat in de avonduren de banen al behoorlijk vol zitten. Om te kunnen starten met interne en externe competities en ook een sterk open toernooi op poten te zetten, is uitbreiding van de padelbanen wenselijk. Daarnaast wil Carlo graag de scholieren laten kennis maken met padel. In dat kader zijn er al vergevorderde plannen om in samenwerking met het Commanderij College een scholieren proeflidmaatschap in het leven te roepen voor jeugd van 12 t/m 17 jaar.

Alexander en Carlo werken in de praktijk nauw samen en zijn vast van plan om GLTV als een sterke regionale tennis- en padelclub neer te zetten met goede trainingsmogelijkheden zowel voor de recratieve als voor de prestatieve sporter. Kortom volop ambities bij de twee GLTV trainers die er zichtbaar veel zin in hebben en hun enthousiasme maar moeilijk kunnen bedwingen.

Op de foto tennistrainer Alexander Buter (r) en padeltrainer Carlo van Schijndel.  

Zij zijn beiden in nieuwe clubtenues gestoken met hulp van de sportzaak MK Sport uit Gemert en tennis- en padelschool SportEvents uit Lieshout.
Bij MK Sport krijgen GLTV leden 10% korting op al hun aankopen, mits besteding € 25,= of meer is en aankopen geen acties betreffen. Doe er je voordeel mee.