Regels voor het reserveren van een tennis- of padelbaan


Het zal jullie niet zijn ontgaan dat we de laatste tijd veel nieuwe leden hebben mogen verwelkomen. Dat is natuurlijk goed nieuws en zorgt er mede voor dat we een gezellige en financieel gezonde club zijn en blijven. 
Een gevolg is wel dat er meer leden zijn, die een tennis- of padelbaan willen reserveren en het dus drukker wordt op de banen. Het huidige systeem waarbij je per kwartier een reserveringstijd kunt kiezen, leidt tot verloren kwartiertjes waarbij de banen ongewild leeg liggen en dat willen we graag vermijden. 
Daarom zijn de spelregels voor het reserveren van een baan nog eens tegen het licht gehouden en bijgewerkt.
 
Regels met betrekking tot het reserveren van een tennis- of padelbaan
  • een tennis- of padelbaan kan worden gereserveerd via het scherm in de hal van het paviljoen, onze website en KNLTB app. Voor het reserveren via scherm in het paviljoen is een KNLTB pasje nodig. Proef- en zomerleden beschikken niet over een dergelijk pasje. Zij kunnen dus alleen via de website of de app reserveren.
  • bij het reserveren van een tennisbaan kan met 2, 3 of 4 personen een baan worden gereserveerd, bij de padelbanen kan dit alleen met 4 personen
  • de speelduur is altijd 1 uur voor zowel de tennis- als de padelbanen. 
  • er kan tot 174 uur vooruit worden gereserveerd. Dit is net iets meer dan 7 dagen
  • er kan alleen maar op vaste tijden worden gereserveerd, Dit is nu al het geval voor de padelbanen en zal vanaf 21 juni ook gelden voor de tennisbanen. Vanwege de overgang van variabele  naar vaste tijden bij de tennisbanen, kunnen in de week van 21 juni verloren uren ontstaan. Dit is niet te vermijden, check ook tijdig of je reservering nog in het systeem staat.
  • de vaste tijden voor de tennisbanen zijn: de banen 1, 2, 7 en 8 om het hele uur, de banen 3, 4, 5 en 6 om het halve uur.
  • de vaste tijden voor de padelbanen zijn: banen 1 en 2 om het hele uur en baan 3 om het halve uur.
  • per dag kan er maximaal 1 reservering in de toekomst zijn. Wil je dezelfde dag nogmaals reserveren, dan kan dat vanaf een half uur nadat de vorige reservering is afgelopen.
  • reserveer altijd een baan, ook op rustige tijden en reserveer conform de werkelijkheid, Vermijd dus dat je bij tennis met 2 personen een baan reserveert en met 4 personen op de baan staat. Zo voorkom je dat 4 personen 2 uur achter elkaar een baan kunnen bezetten.