Hartelijk welkom als lid van GLTVWe hopen dat je je vlug thuis zult voelen binnen onze vereniging. Om je hierbij te helpen, willen wij als commissie nieuwe leden je zo vlug mogelijk wegwijs maken in alle GLTV zaken. Daartoe organiseren we (als de corona maatregelen het weer toelaten) maandelijks een informatie-uurtje op woensdagavond om 19.30 uur. Als nieuw lid word je per mail hiervoor uitgenodigd. Naast informatie krijg je ook een rondleiding over het tennispark en maak je kennis met onze clubtrainer. 

De commissie bestaat uit: 

  • Femke Groot 06-5138 4115 (dat is een makkie op de foto)
  • Martin van den Elsen 06-5373 2451 (linksboven)
  • Alexander Buter (clubtrainer) 06-2118 5586 (rechtsboven)
  • Ton Starren 06-3358 6225 (rechtsonder)

We zijn ook bereikbaar op mailadres: [email protected]

We hebben alvast een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen met antwoorden. Daarin vind je al veel informatie. Kom je er toch niet uit, aarzel dan niet om te bellen met een van ons. 

Hoe krijg ik toegang tot het tennispark?
Om toegang te krijgen tot het tennispark heb je een toegangsdruppel nodig. Deze is tegen een borg van € 20,= te verkrijgen bij de ledenadministratie. Laat overigens de toegangspoort zo veel mogelijk dicht, ter voorkoming van diefstal en vandalisme.
Lenie Dröge
Beekveld 75, 5421 DK Gemert     
Telefoon: 0492-363449
E-mail [email protected]
Als je lid wordt, krijg je automatisch de mogelijkheid om deze toegangsdruppel te ontvangen. Bij inlevering van de sleutel, wordt de borg keurig terugbetaald.

Hoe kan ik het tennispark verlaten, de poort is dicht en gaat niet open?
Onderaan de trap links zit een knop. Als je daar op drukt, dan wordt de poort enige seconden ontgrendeld. Je kunt dan de poort openen en weggaan.

Ik begrijp dat er ook nog een ledenpasje is. Hoe kom ik daaraan?
Het KNLTB ledenpasje heb je nodig voor allerlei zaken, zoals reserveren van een baan, meedoen aan KNLTB activiteiten en nog veel meer. Ook dit pasje krijgt je via Lenie Dröge. Normaliter ontvang je het ledenpasje binnen enkele weken nadat je lid bent geworden. Let op, de KNLTB maakt alleen een ledenpasje aan als je ook een foto hebt ingeleverd. Deze foto kan meteen worden geupload als je het digitale inschrijfformulier invult. Proef- en zomerleden ontvangen geen KNLTB pasje. 

Ik heb nog geen tennisracket, kan ik tijdelijk een racket lenen?
Jazeker, neem daarvoor contact op met Martin van den Elsen of Alexander Buter (zie boven voor gsm nummer). Tegen een borg van € 10,= kun je een tennisracket tijdelijk lenen.

Ik wil een baan reserveren, hoe werkt dat?
Dit kan op 2 manieren: je kunt thuis al een baan reserveren met de ClubApp. Klik hier voor alle informatie over de ClubApp. Of je reserveert een baan in de hal van het tennispaviljoen met behulp van je KNLTB ledenpasje. In de hal hangt een touch screen, volg de aanwijzingen op het scherm.

Ik zoek een tennismaatje om mee te tennissen?
Vooral senior leden die nog niet zo lang tennissen, hebben vaak nog niet zoveel tennismaatjes. En dan zou het fijn zijn als je makkelijk met een ander lid zou kunnen afspreken om een potje te tennissen of te dubbelen. Dat kan via onze WhatsApp groep ¨Tennismaatje¨. Klik hier voor meer informatie.

Wat voor kleding moet ik dragen en welke sportschoenen heb ik nodig?
Gewone sportkleding is prima. Voor wat betreft schoenen zijn tennisschoenen voor kunstgrasbanen het beste. In ieder geval geen sportschoenen met noppen.

Mag ik een introducé uitnodigen om samen met mij tennissen?
Als je incidenteel iemand meeneemt om tijdens daluren mee te tennissen, dan is dat geen probleem en is het zelfs gratis. Wij zijn een gastvrije vereniging en wie weet vindt jouw introducé het tennisspelletje zo leuk, dat hij of zij lid wil worden. Echter liever niet tijdens drukke uren en als regelmatig dezelfde introducé komt tennissen, dan stellen we het op prijs als hij of zij lid wordt.

Hoe kan ik zien of de banen geopend zijn bij abnormale weersomstandigheden?
Als de banen gesloten zijn, vanwege bijvoorbeeld sneeuw of opdooi, dan wordt hiervan melding gemaakt op de GLTV website en de ClubApp. Check deze dus even voordat je van huis gaat.

Hoe doe ik het licht van de tennisbanen aan en uit?
In de hal van het tennispaviljoen bevindt zich de bediening van de lichtinstallatie. Tevens vind je hier een gebruiksaanwijzing. Na afloop van het tennissen kun je hier ook de baanverlichting uit doen, als er in het baanvak waar je hebt gespeeld niemand meer tennist. De baanvakken zijn: baan 1-2, baan 3-4, baan 5-6-7 en baan 8-9-10.
Omdat we led verlichting hebben, kunnen de lampen kort achter elkaar aan en uitgeschakeld worden, er is dus geen wachttijd.

Ik wil trainen, wat moet ik dan doen?
Het makkelijkste is om contact op te nemen met onze clubtrainer Alexander Buter (zie boven voor gsm nummer). Hij kan in overleg met jou bepalen of je nog in kunt stromen in een bepaalde trainingsgroep of dat je het beste mee kunt doen met de volgende trainingscyclus. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven voor de trainingen.

Bestaat er ook een App en wat kun je hiermee?
Er is inderdaad de KNLTB ClubApp waar je heel veel mee kunt, zoals een baan reserveren, het laatste nieuws bekijken, de volledige clubagenda en nog veel meer. 
Klik hier voor alle informatie over de ClubApp.

Ik zag dat je ook kunt inloggen op de website. Waar is dat voor?
Als je inlogt op de website heb je meer mogelijkheden en wordt ook alle verborgen, privacy gevoelige informatie zoals ledenlijst, trainingsindeling, flexpool bardiensten zichtbaar. Om in te loggen heb je een bondsnummer of clublidnummer nodig. Als je een KNLTB ledenpasje hebt, dan staat daar je bondslidnummer op. Als je een clublidnummer hebt, dan is dat toegezonden per mail. 
Klik hier om in te loggen op de website.

Ik ben jeugdlid, wat is er voor mij te doen?
Voor jeugdleden wordt heel veel georganiseerd. Tevens verschijnt er regelmatig een nieuwsbrief. 
Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.
Klik hier voor de jeugdtennis jaarkalender en de laatste nieuwsbrieven.

Aan wat voor activiteiten kan ik als seniorlid meedoen?
Er worden heel veel activiteiten georganiseerd. Als je traint, dan kun je met onze clubtrainer Alexander overleggen waar je al het niveau voor hebt om mee te doen. Vaak kun je al vlug meedoen met tossen en gezelligheidstoernooitjes. Als je ergens voor moet inschrijven, dan ontvang je tijdig een mail met alle informatie. Ook worden deze activiteiten in de ClubApp weergegeven bij het Laatste nieuws.
Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Ik ben al wat ouder en tennis alleen overdag, zijn er dan ook activiteiten waar ik aan mee kan doen?
Jazeker, er worden overdag diverse tossen gehouden, waar ouderen van harte welkom zijn. Zo zijn er tossen op woensdag- en vrijdagochtend en tevens wordt er op woensdagochtend een interne damescompetitie georganiseerd.
Klik hier voor mee informatie over deze toss activiteiten.

Hoe leer ik andere GLTVers kennen?
Daar zijn verschillende manieren voor. Op de website (alleen als je ingelogd bent) en in de ClubApp vind je de ledenlijst. Als je traint en de clubtrainer vindt dat je mee kunt doen met tossen, dan is dat een hele fijne manier. Voor het tossen hoef je niet af te spreken. Je komt en je wordt door de wedstrijdleiding ingedeeld, waarbij rekening wordt gehouden met je speelsterkte.
Klik hier voor een overzicht van alle senioren tossen die georganiseerd worden. 
Ook kun je via onze WhatsApp groep ¨Tennismaatje¨ een ander lid vinden om mee te tennissen. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik in het tennispaviljoen consumpties contant betalen?
Nee, dat kan niet. De kantine is cashless, dit betekent dat je met je bankpasje, je smartwatch of je gsm moet pinnen.

Ik heb iets gehoord van een toss avond. Kan ik daar zo naar toe gaan?
Jazeker, er zijn verschillende tossen. Voor mensen die overdag werken is de toss op woensdagavond een hele fijne manier om zonder afspraak met iemand te gaan tennissen.
Klik hier voor meer informatie over de woensdagavond toss.

Ik ben al een ervaren tennisser en wil graag competie spelen. Kan dat?
Natuurlijk kan dat. GLTV doet mee aan alle belangrijke KNLTB competies.
Klik hier voor meer informatie over de KNLTB competities.

Help ik ben ingedeeld voor een kantinedienst, wat moet ik dan allemaal doen?
Omdat we bij GLTV de kosten laag willen houden en het verenigingsgevoel hoog, wordt van senior leden verwacht dat zij per jaar maximaal 2x kantinedienst doen of vervangende groendiensten uitvoeren. Junior leden zijn vanzelfsprekend vrijgesteld van het verrichten van bardiensten.
Nieuwe leden zijn het eerste half jaar vrijgesteld van kantine- en groendiensten. Zo kun je wennen aan GLTV. Als je op onderstaande link klikt, dan vind je uitgebreide informatie over de kantinediensten.
Klik hier voor meer informatie over de kantinediensten.

Wie zit er in het bestuur en de verschillende commissies?
Uiteraard heeft GLTV een bestuur en er zijn een hoop commissies die zorgen dat alles goed georganiseerd is.
Klik hier voor een overzicht en de namen van de bestuursleden en hun functie.

Kortom er komt toch nog wel wat bij kijken als je lid van GLTV wordt. Je zult echter zien dat iedereen je graag verder helpt en je kunt ons altijd bellen met je vragen.

We wensen je heel veel plezier bij GLTV en hopen je spoedig te zien op de tennisbaan.