Hartelijk welkom als lid van GLTV

We hopen dat je je vlug thuis zult voelen binnen onze vereniging. Om je hierbij te helpen, willen wij als commissie nieuwe leden je zo vlug mogelijk wegwijs maken in alle GLTV zaken. Daartoe zal een buddy contact met je opnemen om te horen of je nog vragen hebt en om je te helpen je weg te vinden binnen onze vereniging.

Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je een mail sturen naar: [email protected].

We hebben alvast een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen met antwoorden. Daarin vind je al veel informatie. Kom je er toch niet uit, aarzel dan niet om te bellen met een van ons. 

Hoe krijg ik toegang tot het tennispark?
Om toegang te krijgen tot het tennispark heb je een toegangsdruppel nodig. Deze is tegen een borg van € 20,= te verkrijgen bij de ledenadministratie. Laat overigens de toegangspoort zo veel mogelijk dicht, ter voorkoming van diefstal en vandalisme.

Lenie Dröge
Beekveld 75, 5421 DK Gemert     
Telefoon: 0492-363449
E-mail [email protected]

Als je lid wordt, krijg je automatisch de mogelijkheid om deze toegangsdruppel te ontvangen. Bij inlevering van de sleutel, wordt de borg keurig terugbetaald.

Hoe kan ik het tennispark verlaten, de poort is dicht en gaat niet open?
Onderaan de trap links zit een knop. Als je daar op drukt, dan wordt de poort enige seconden ontgrendeld. Je kunt dan de poort openen en weggaan.

Ik wil een baan reserveren, hoe werkt dat?
Je kunt thuis al een baan reserveren met de ClubApp. Klik hier voor alle informatie over de ClubApp. 

Ik begrijp dat er ook nog een ledenpasje is. Hoe kom ik daaraan?
Het KNLTB ledenpasje heb je nodig voor allerlei zaken, zoals meedoen aan KNLTB activiteiten en nog veel meer. Vanaf 2022 krijg je dit pasje enkel nog in digitale  vorm in de KNLTB ClubApp. Let op, de KNLTB maakt alleen een digitaal ledenpasje aan als je ook een foto hebt ingeleverd. Deze foto kan meteen worden geupload als je het digitale inschrijfformulier invult. 

Ik heb nog geen tennisracket, kan ik tijdelijk een racket lenen?
Jazeker, neem daarvoor contact op met Martin van den Elsen (06-53732451of Thijs ten Haaf (06-18936753). Tegen een borg van € 10,= kun je een tennisracket tijdelijk lenen.

Ik zoek een tennismaatje of padelmaatje om mee te tennissen of te padellen?
Vooral senior leden die nog niet zo lang tennissen of padellen, hebben vaak nog niet zoveel maatjes. En dan is het fijn, als je makkelijk met een ander lid kunt afspreken om een potje te tennissen of te padellen.
Dat kan voor tennis via ¨Tennismaatje¨. Klik hier voor meer informatie.
Dat kan voor padel via ¨Padelmaatje¨. Klik hier voor meer informatie.

Wat voor kleding moet ik dragen en welke sportschoenen heb ik nodig?
Gewone sportkleding is prima. Voor wat betreft schoenen zijn tennisschoenen voor kunstgrasbanen het beste. In ieder geval geen sportschoenen met noppen.

Mag ik een introducé uitnodigen om samen met mij tennissen?
Je mag maximaal 3x een introducé  meenemen om tijdens daluren mee te tennissen of te padellen. Wij zijn een gastvrije vereniging en wie weet vindt jouw introducé het spelletje zo leuk, dat hij of zij lid wil worden. Tijdens drukke uren kan het niet en als regelmatig dezelfde introducé komt tennissen, dan stellen we het op prijs als hij of zij lid wordt.

Hoe kan ik zien of de banen geopend zijn bij abnormale weersomstandigheden?
Als de banen gesloten zijn, vanwege bijvoorbeeld sneeuw of opdooi, dan wordt hiervan melding gemaakt op de GLTV website en de ClubApp. Check deze dus even voordat je van huis gaat.

Hoe doe ik het licht van de tennisbanen aan en uit?
In de hal van het paviljoen bevindt zich de bediening van de lichtinstallatie voor de tennisbanen. Tevens vind je hier een gebruiksaanwijzing. Na afloop van het tennissen kun je hier ook de baanverlichting uit doen, als er in het baanvak waar je hebt gespeeld niemand meer tennist. De baanvakken zijn: baan 1-2, baan 3-4 en baan 5-6-7. 
Omdat we led verlichting hebben, kunnen de lampen kort achter elkaar aan en uitgeschakeld worden, er is dus geen wachttijd.

Hoe doe ik het licht van de padelbanen aan en uit?
Bij de padelbanen vind je bij de ingang van elke baan een knop waarmee je de verlichting van de desbetreffende baan aan en uit kunt doen. De verlichting gaat na 1 uur automatisch uit. Als je weer op de knop drukt, gaat de verlichting weer aan.

Ik wil trainen, wat moet ik dan doen?
Het makkelijkste is om contact op te nemen met Erik van den Eijnde (06-2086 1770) voor tennis en met Carlo van Schijndel (06-2238 8465) voor padel. Zij kunnen in overleg met jou bepalen of je nog in kunt stromen in een bepaalde trainingsgroep of dat je het beste mee kunt doen met de volgende trainingscyclus. Kijk onder het menu kopje Training voor meer informatie.

Bestaat er ook een App en wat kun je hiermee?
Er is inderdaad de KNLTB ClubApp waar je heel veel mee kunt, zoals een baan reserveren, het laatste nieuws bekijken, de volledige clubagenda en nog veel meer. 
Klik hier voor alle informatie over de ClubApp.

Ik zag dat je ook kunt inloggen op de website. Waar is dat voor?
Als je inlogt op de website wordt alle verborgen, privacy gevoelige informatie, zoals onder andere ledenlijst, trainingsindeling, flexpool bardiensten en aanmelden voor bardiensten zichtbaar. Om in te kunnen schrijven voor training, dien je eveneens ingelogd te zijn. Je hoeft dan niet meer al je gegevens te vermelden.
Om in te loggen heb je een bondsnummer of clublidnummer nodig. Als je een KNLTB ledenpasje hebt, dan staat daar je bondslidnummer op, ook in de ClubApp wordt het bondslidnummer vermeld. Als je geen KNLTB pasje hebt omdat je proef- of zomerlid bent, dan heb je een clublidnummer. Dit is toegezonden per mail, toen je lid werd van GLTV. Weet je je  clublidnummer niet meer, bel dan de ledenadministratie Lenie Droge 0492-363449.
Klik hier om in te loggen op de website.

Ik ben jeugdlid, wat is er voor mij te doen?
Voor jeugdleden wordt heel veel georganiseerd. Tevens verschijnt er regelmatig een nieuwsbrief. 
Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.
Klik hier voor de jeugdtennis jaarkalender en de laatste nieuwsbrieven.

Aan wat voor tennis- en padelactiviteiten kan ik als seniorlid meedoen?
Er worden heel veel activiteiten georganiseerd. Als je traint, dan kun je met onze clubtrainers overleggen waar je al het niveau voor hebt om mee te doen. Vaak kun je al vlug meedoen met tossen en gezelligheidstoernooitjes. Als je ergens voor moet inschrijven, dan ontvang je tijdig een mail met alle informatie. Ook worden deze activiteiten in de ClubApp weergegeven bij het Laatste nieuws.
Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Wat is de padel instroomcompetitie en hoe schrijf ik mij hiervoor in??
Een competitie voor nieuwe leden, alsook startende padelspelers, om op een leuke en makkelijker manier kennis te maken met padel en andere leden. Voor de al wat meer gevorderde spelers is ook nog een aparte competitie opgezet. Indien je zelf nog geen partner hebt, kunnen we je helpen er een te vinden. Teams stemmen onderling de speeltijd af. De uitslagen worden via een groepsapp gedeeld en door de competitieleiders geadministreerd. Wil je graag meedoen? Stuur een mail naar [email protected] onder vermelding van deelname instroomcompetitie.

Ik ben al wat ouder en tennis alleen overdag, zijn er dan ook activiteiten waar ik aan mee kan doen?
Jazeker, er worden overdag diverse tossen gehouden, waar ouderen van harte welkom zijn. Zo zijn er tossen op woensdag- en vrijdagochtend en tevens wordt er op woensdagochtend een interne damescompetitie georganiseerd.
Klik hier voor mee informatie over deze toss activiteiten.

Hoe leer ik andere GLTVers kennen?
Daar zijn verschillende manieren voor. Op de website (alleen als je ingelogd bent) en in de ClubApp vind je de ledenlijst. Als je traint en de clubtrainer vindt dat je mee kunt doen met tossen, dan is dat een hele fijne manier. Voor het tossen hoef je niet af te spreken. Je komt en je wordt door de wedstrijdleiding ingedeeld, waarbij rekening wordt gehouden met je speelsterkte.
Klik hier voor een overzicht van alle senioren tossen die georganiseerd worden. 
Ook kun je via de WhatsApp groepen ¨Tennismaatje¨ en ¨Padelmaatje¨ makkelijk afspreken met andere GLTVers.

Kan ik in het paviljoen consumpties contant betalen?
Nee, dat kan niet. De kantine is cashless, dit betekent dat je met je bankpasje, je smartwatch of je gsm moet pinnen.

Ik heb iets gehoord van een toss avond. Kan ik daar zo naar toe gaan?
Jazeker, er zijn verschillende tossen. Voor mensen die overdag werken is de tennistoss op woensdagavond een hele fijne manier om zonder afspraak met iemand te gaan tennissen.
Klik hier voor meer informatie over de woensdagavond toss.
Voor de padellers is de dinsdagavond toss een makkelijke manier om te gaan padellen.
Klik hier voor meer informatie over de dinsdagavond padeltoss.

Ik ben al een ervaren tennisser en wil graag competie spelen. Kan dat?
Natuurlijk kan dat. GLTV doet mee aan alle belangrijke KNLTB competies.
Klik hier voor meer informatie over de KNLTB competities.

Zijn er regels voor het reserveren van een padel- of tennisbaan?
Jazeker, die regels zijn er. 
Klik hier voor alle regels die gelden bij het reserveren van een baan.

Help ik ben ingedeeld voor een kantinedienst, wat moet ik dan allemaal doen?
Omdat we bij GLTV de kosten laag willen houden en het verenigingsgevoel hoog, wordt van senior leden verwacht dat zij per jaar maximaal 2x kantinedienst doen of vervangende groendiensten uitvoeren. Junior leden zijn vanzelfsprekend vrijgesteld van het verrichten van bardiensten.
Nieuwe leden zijn het eerste half jaar vrijgesteld van kantine- en groendiensten. Zo kun je wennen aan GLTV. Als je op onderstaande link klikt, dan vind je uitgebreide informatie over de kantinediensten.
Klik hier voor meer informatie over de kantinediensten.

Wie zit er in het bestuur en de verschillende commissies?
Uiteraard heeft GLTV een bestuur en er zijn een hoop commissies die zorgen dat alles goed georganiseerd is.
Klik hier voor een overzicht en de namen van de bestuursleden en hun functie.

Kortom er komt toch nog wel wat bij kijken als je lid van GLTV wordt. Je zult echter zien dat iedereen je graag verder helpt en je kunt ons altijd bellen met je vragen.

We wensen je heel veel plezier bij GLTV en hopen je spoedig te zien op onze tennis- en padelbanen.