Aanmelden
Meld je aan als jeugdlid van GLTV. Na je aanmelding ontvang je een lidmaatschapskaart en ben je officieel lid van GLTV.
Klik hier om je in te schrijven als GLTV jeugdlid
Training
Indien je ook wilt trainen, dan is het noodzakelijk om je hiervoor apart aan te melden.
Klik hier voor meer informatie over training en inschrijving
Lidmaatschapskaart (KNLTB pas)
Om toegang te krijgen tot de tennisbanen van GLTV dien je in bezit te zijn van een geldige digitale lidmaatschapskaart (KNLTB pas – Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en een elektronische toegangslseutel. Met deze sleutel kun je de poort naar het park openen. Denk eraan de deur altijd achter je te sluiten, zodat de fietsen achter de poort veilig staan.
De sleutel is tegen een borg van € 20,= bij de ledenadminstratie te verkrijgen. De KNLTB pas heeft meerdere functies. Met de pas kun je een baan reserveren via het elektronisch afhangbord. Dat afhangbord hangt bij binnenkomst in het paviljoen aan de wand. Hier kun je een tennisbaan reserveren als je vrij wilt tennissen. De pas is ook het bewijs van lidmaatschap van de KNLTB. Hiermee kun je ook deelnemen aan activiteiten van de KNLTB, zoals de competitie. Daarnaast kun je met de pas deelnemen aan open toernooien van andere tennisverenigingen. Je moet deze pas dan aan de tegenstander en/of de toernooiorganisatie laten zien.
Tenniskids
Onze vereniging werkt met het programma Tenniskids (www.tenniskids.nl)
Tenniskids is een uitdagend tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met Tenniskids leren kinderen op een verslavend leuke manier tennissen. Ze leren de sport te spelen met spelvormen en materialen die passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.
Vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen zijn heel belangrijk om tot een optimale sportontwikkeling te komen.
Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod.
Kinderen worden op deze manier uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters.
Door de opbouw van de verschillende fases (Rood, Oranje en Groen) en de gebruikte materialen binnen Tenniskids:
- Leren kinderen de juiste techniek;
- Kunnen kinderen al heel jong wedstrijdjes spelen;
- Hebben ze succeservaringen en plezier;
- Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.
Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen vaak als team deelnemen. Dit stimuleert hun sociale vaardigheden.
Rood (fase 1)
• Doel: In de eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke fun activiteiten en spelen kleine wedstrijden.
• Leeftijd: In deze fase zijn de spelers van 6-10 jaar oud.
• De baan: De baan is een stuk kleiner: 1⁄4 van een volledige tennisbaan. De nethoogte is ook lager (bij voorkeur 80 cm).
• Ballen: Er wordt gespeeld met een spons/ foam bal. De technische benaming van de bal is stage 3 bal. Deze bal is groter en stuitert minder hoog. Hierdoor kunnen de kids de bal eerder over het net slaan en een rally spelen. Buiten kan dezelfde bal gebruikt worden tenzij het te hard regent en waait.
Oranje (fase 2)
• Doel: In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.
• Leeftijd: Van 8-12 jaar, afhankelijk van lengte en kracht van het kind.
• De baan: een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter. De oranje achterlijn bevindt zich op de helft tussen bestaande achterlijn en de servicelijn. De breedte van de baan en de nethoogte zijn gelijk aan de normale baan.
• Ballen: bal geschikt voor driekwart banen. Technisch heet dit een stage 2 bal. Deze bal is zachter en lichter dan een gele bal.
Groen (fase 3)
• Doel: Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ́hele baan ́ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol.
• Leeftijd: van 10-14 jaar, natuurlijk mogen ook oudere kinderen met de Groene bal spelen alleen niet in 'officiële' wedstrijden.
• De baan: Een volledige tennisbaan.
• Ballen: Een langzamer bal voor de hele baan. Deze bal is iets zachter en lichter dan een normale tennisbal.
• Er is geen standaard regel voor wanneer kinderen over moeten gaan naar het ́volledige tennis ́. Gemiddeld zijn kinderen 12 jaar oud als ze over gaan op het ́volledige tennis ́. Het is goed dat de kinderen die al ver genoeg zijn om volledig tennis te spelen, blijven profiteren van de groene bal tot zij minstens 11 jaar oud zijn. Dit moedigt goede techniek aan en ontwikkelt tactiek.
• Trainers hebben duidelijke richtlijnen voor wanneer het tijd is voor een kind om ́volledig tennis ́ te gaan spelen.
Competitie
Wij gaan ervan uit dat zodra de trainer aangeeft dat jouw kind toe is aan de competitie, uw kind gaat deelnemen aan de competitie.
Voor Rood en Oranje kinderen betekent dat dat zij circa 6 zondagen in het voorjaar (maart- juni) en 6 zondagen in het najaar (september-oktober) in de ochtend enkele wedstrijden spelen in teamverband.
Groene kinderen kunnen deelnemen aan de voor- en najaars-competitie op zondagochtend. In het voorjaar spelen ze in teamverband op 7 zondagen competitie in de maanden april en mei. In de najaarscompetitie spelen ze op 7 zondagen competitie in de maanden september en oktober.
Ook de gele kinderen kunnen in teamverband deelnemen aan de voor- en najaarscompetitie op zondag in de maanden april, mei, september en oktober.
Overige activiteiten en nieuwsbrieven
Bij GLTV worden er voor de jeugd daarnaast nog overige activiteiten georganiseerd, waaronder de clubkampioenschappen, een open jeugdtoernooi, gezelligheidstoernooitjes, waaronder uitwisselingen met jeugd van omliggende tennisverenigingen en jeugduitjes. Hierover word je geïnformeerd via onze nieuwsbrief welke periodiek per e-mail verschijnt. Tevens is er een jaarkalender waarop voor het desbetreffende kalenderjaar de activiteiten van de jeugd worden opgenomen, zodat je vroegtijdig met de data rekening kunt houden.
Jeugdcommissie
GLTV heeft een jeugdcommissie welke wordt bemand door een aantal betrokken ouders en de trainers. De commissie komt circa 5 x per jaar bij elkaar en is aanwezig bij een deel van de evenementen. Indien je interesse hebt, laat het me weten: Jelkse van der Nieuwenhof, voorzitter, [email protected].
Telefoonnummers
Ledenadministratie Lenie Dröge 0492-363449
Trainingscoördinator Erik van den Eijnde 06-20861770
Voorzitter jeugdcommissie Jelske van der Nieuwenhof 06-41010742