Informatie over GLTV

GLTV
Sportlaan 10A
5421 SK Gemert
0492-363 297
[email protected]

GLTV is een bloeiende vereniging, die in 1968 is opgericht en op dit moment ca. 450 leden telt. De doelstelling is om zowel voor de recreatieve als voor de meer prestatieve speler goede speelmogelijkheden te bieden. GLTV beschikt sedert 2007 over 10 kunstgrasbanen. Vanaf dat moment is GLTV ook geprivatiseerd en heeft de gehele accommodatie in erfpacht van de gemeente. In 2020 zijn baan 1 t/m 4 nog helemaal vernieuwd en is het hele park voorzien van led verlichting.
Daarnaast staat gezelligheid hoog in het vaandel. Hiertoe is de inrichting van het clubhuis in 2007 grondig onderhanden genomen. Het clubhuis is een plek waar het gezellig is en waar leden graag vertoeven, voor of na hun partij tennis.

Binnen GLTV wordt veel aandacht besteed aan de junioren. Er is een uitgebreid trainingsplan opgesteld, dat aansluit bij het niveau van het kind. Getraind wordt volgens het nieuwe concept van de KNLTB genaamd "Tenniskids" dat drie fasen kent namelijk Rood, Oranje en Groen. (Voor meer info zie de website www.tenniskids.nl). De doelstelling van dit trainingsplan is om onze jeugdspelers op elk niveau voldoende trainingsfaciliteiten te bieden. 
Daarnaast worden voor de jeugd veel activiteiten georganiseerd variërend van tenniskamp tot open jeugdtoernooi.

Ook de senioren worden niet vergeten. Er zijn veel activiteiten, zowel op het prestatieve als op het recreatieve vlak. GLTV organiseert al jaren het Open Commanderije toernooi dat elk jaar een sterk deelnemersveld kent. Daarnaast zijn er veel interne gezelligheidstoernooien en worden er samen met buurverenigingen diverse competities georganiseerd.

Kortom het bruist van de activiteiten het hele jaar rond, want op de all wheater kunstgrasbanen kan non-stop worden gespeeld. Wilt u meer informatie of overweegt u lid te worden, neem dan contact op met Bianca Vogels, secretaris, telefonisch bereikbaar onder nummer 06-10068812 of via de e-mail [email protected]. U kunt ook meteen het inschrijfformulier invullen.

KNLTB
GLTV is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond afgekort de KNLTB. Deze bond organiseert in het voorjaar, het najaar en in de winter competities waaraan alle aangesloten verenigingen een of meerdere teams kunnen laten deelnemen. Deze bond levert ook de nodige officials en goedkeuringen voor toernooien die de aangesloten verenigingen organiseren. Verder heeft de KNLTB voor de aangesloten verenigingen diverse verzekeringen afgesloten. Via deze verzekeringen zijn de leden van GLTV verzekerd tegen ongevallen en het bestuur tegen aansprakelijkheid.