Competitie


De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor senioren en jeugd, op bijna iedere dag van de week en voor elke leeftijd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen. Elke KNLTB competitie heeft 7 speeldagen en je moet KNLTB lid zijn om te kunnen deelnemen.

Er wordt in teamverband competitie gespeeld. De voorkeur van GLTV is dan ook dat leden zich als team opgeven. Dit moet met minimaal 4 personen maar in de praktijk blijkt dat je vaak toch wel 5 of 6 personen nodig hebt (door o.a. verhinderingen en blessures).

Indien iemand zich als enkeling opgeeft voor de competitie, dan kijkt GLTV of er mogelijkheden zijn om met andere enkelingen een team te vormen. In de praktijk is dit vaak lastig en wordt de enkeling vaak (algemene) reserve voor de competitie.

Klik hier voor meer informatie over de competities. Het competitieaanbod is als volgt:

  • in de periode april/mei/juni de voorjaarscompetitie, 8&9 tennis en zomeravondcompetitie;
  • in augustus/september/oktober de najaarscompetitie en 8&9 tennis;
  • in november/december/januari/februari de wintercompetitie.

Inschrijven voor competitie
Voor alle competities ontvang je tijdig bericht per mail met informatie en een inschrijfformulier.
Dit is oktober/november voor de voorjaarscompetitie, mei/juni voor de najaarscompetitie en augustus voor de wintercompetitie.

Meer informatie?
Voor meer informatie kun je terecht bij onze verenigingscompetitieleider Ton Broekman,  tel. 06-44248325, email [email protected]
Voor meer informatie over de juniorencompetitie kun je contact opnemen met Madeleine van den Eijnde, tel. 06-51826025, email [email protected].

KNLTB competitie 2021
Maar liefst 25 seniorenteams en 4 juniorenteams hebben ingeschreven voor de KNLTB competitie. Ten opzichte van de opgave voor de voorjaarscompetitie (die uiteindelijk alleen voor de jeugd in verkorte vorm is doorgegaan) zijn er enkele seniorenteams afgevallen. De donderdag- en vrijdagavond zijn de drukste competitie dagen met 8 respectievelijk 10 teams.

Bij de junioren wordt de teruggang veroorzaakt doordat 2 juniorenteams zich nu als seniorenteam hebben ingeschreven. De teruggang valt dus wel mee, dat neemt niet weg dat onze ambitieuze trainer Alexander Buter graag wil dat er veel meer jeugd gaat tennissen. 

Op donderdagavond gaat het team van captain Jelske van de Nieuwenhof meedoen aan de damescompetitie, vorig jaar speelde het team nog de 8/9 beginnerscompetitie.
Een compleet nieuw team van teamcaptain Tim van Melis treedt aan als gemengd team op vrijdagavond. Ook het herenteam van Willem van Dijck is op vrijdagavond een nieuw team met veel nieuwe leden.

Op zaterdagmiddag valt op dat we weer over een heus dames vaandelteam beschikken. Teamcaptain Madeleine van Dijk gaat samen met Karlijn van Enckevort, Joyce en Kim Vervoort en Yvonne Bierman de eer van onze vereniging hoog houden.

Tot slot komt er op zondagmiddag een compleet nieuw team bij. Namelijk het damesteam van Amy van Deursen. 

Kortom GLTV is er klaar voor om goed vertegenwoordigd in de officiële competitie van de KNLTB van start te gaan. Zie bijlage voor een compleet overzicht van alle teams.