Competitie


De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor senioren en jeugd, op bijna iedere dag van de week en voor elke leeftijd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen. Elke KNLTB competitie heeft 7 speeldagen en je moet KNLTB lid zijn om te kunnen deelnemen.

Er wordt in teamverband competitie gespeeld. De voorkeur van GLTV is dan ook dat leden zich als team opgeven. Dit moet met minimaal 4 personen maar in de praktijk blijkt dat je vaak toch wel 5 of 6 personen nodig hebt (door o.a. verhinderingen en blessures).

Indien iemand zich als enkeling opgeeft voor de competitie, dan kijkt GLTV of er mogelijkheden zijn om met andere enkelingen een team te vormen. In de praktijk is dit vaak lastig en wordt de enkeling vaak (algemene) reserve voor de competitie.

Klik hier voor meer informatie over de competities. Het competitieaanbod is als volgt:

  • in de periode april/mei/juni de voorjaarscompetitie, 8&9 tennis en zomeravondcompetitie;
  • in augustus/september/oktober de najaarscompetitie en 8&9 tennis;
  • in november/december/januari/februari de wintercompetitie.

Inschrijven voor competitie
Voor alle competities ontvang je tijdig bericht per mail met informatie en een inschrijfformulier.
Dit is oktober/november voor de voorjaarscompetitie, mei/juni voor de najaarscompetitie en augustus voor de wintercompetitie.

Meer informatie?
Voor meer informatie kun je terecht bij onze verenigingscompetitieleider Ton Broekman,  tel. 06-44248325, email [email protected]
Voor meer informatie over de juniorencompetitie kun je contact opnemen met Madeleine van den Eijnde, tel. 06-51826025, email [email protected].

Voorjaarscompetitie 2021
Maar liefst 27 seniorenteams (vorig jaar 18) en 4 juniorenteams (vorig jaar 5) hebben ingeschreven voor de voorjaarscompetitie. 

Bij de junioren wordt de teruggang van 5 naar 4 teams veroorzaakt doordat 2 juniorenteams nu als seniorenteam hebben ingeschreven. De teruggang valt dus wel mee, dat neemt niet weg dat onze ambitieuze trainer Alexander Buter graag wil dat er veel meer jeugd gaat tennissen. 

Op donderdagavond gaat het team van captain Jelske van de Nieuwenhof meedoen aan de damescompetitie, vorig jaar speelde het team nog de 8/9 beginnerscompetitie.
Een compleet nieuw team van teamcaptain Tim van Melis treedt aan als gemengd team op vrijdagavond. Ook het herenteam van Willem van Dijck is op vrijdagavond een nieuw team met veel nieuwe leden.

Op zaterdagmiddag valt op dat we weer over een heus dames vaandelteam beschikken. Teamcaptain Madeleine van Dijk gaat samen met Karlijn van Enckevort, Joyce Vervoort en Yvonne Bierman de eer van onze vereniging hoog houden.

Tot slot komen er op zondagmiddag 2 compleet nieuwe teams bij. Het gemengd team van captain Erik Rutteman en het damesteam van Amy van Deursen. In totaal spelen hiermede maar liefst 9 teams (5 senioren- en 4 juniorenteams) op zondag. Dat is heel goed nieuws en een hele positieve ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat we in het voorjaar weer gezellige competitie zondagen tegemoet kunnen zien. De donderdag- en vrijdagavond competitie zijn  ook goed gevuld met resp. 8 en 9 competitieteams.

Kortom GLTV is er klaar voor om goed vertegenwoordigd in de officiële competitie van de KNLTB van start te gaan. In de tussentijd is onduidelijk of het corona virus ons parten gaat spelen. De tijd zal het leren, laten we hopen dat het, al dan niet in aangepaste vorm, mogelijk is om competitie te kunnen spelen. 

 

Teamindeling KNLTB voorjaarscompetitie 2021.pdf