Jeugd voorjaarscompetitie gezellig en erg leuk

Afgelopen weken heeft in het teken gestaan van de KNLTB voorjaars jeugdcompetitie. Het was vanwege het coronavirus lange tijd onduidelijk of deze competitie wel door kon gaan. Uiteindelijk is het toch gelukt om in verkorte vorm te spelen. Gelukkig maar, want het was gezellig, spannend en erg leuk. Zo kregen onze jeugdteams de kans om tegen teams van andere tennisverenigingen te spelen.

Onze vereniging heeft met maar liefst 7 teams deelgenomen aan deze voorjaarscompetitie. Alle teams stonden onder leiding van een teamcaptain. Meestal was dat een van de ouders van de kinderen in het betreffend team.

  • Rood 1, 6 tot 10 jaar
  • Orange 1, 8 tot 12 jaar
  • Orange 2, 8 tot 12 jaar
  • Groen 1,  10 tot 14 jaar
  • Junioren 11 t/m 14 jaar team 1
  • Junioren 11 t/m 14 jaar team 2
  • Jongens 13 t/m 17 jaar

Rood en Oranje competitie
Afgelopen zondag was de afsluiting van de rood/oranje competitie. Zo'n 35 kinderen van zowel onze vereniging als van De Krekel, LTC Uden, 't Slotje, Hertog Jan, Son en Breughel  en De Raam deden hieraan mee. Het was een gezellige happening getuige onderstaande foto's. Wedstrijden en oefeningen werden vol enthousiasme gevolgd door veel ouders en natuurlijk ook door onze trainer Alexander. Doordat de GLTV kinderen in de oranje competitie 2x per week trainen, was duidelijk te zien dat ze technisch goed vooruit zijn gegaan en zij wisten dan ook de meeste van hun wedstrijden te winnen.
In de pauze werd er wat gegeten en gedronken en na afloop ging iedereen met een fijn en voldaan gevoel naar huis.

Gemengd Groen 1
Dit team deed het onder leiding van teamcaptain Jim van der Meijs uitstekend in de competitie en wist beslag te leggen op de tweede plaats achter Op Dreef 1.

Junioren 11 t/m 14 jaar team 1
Dit team onder leiding van teamcaptain Jente Boudewijns had het moeilijk, maar wist uiteindelijk toch nog op een vijfde plaats te eindigen.

Junioren 11 t/m 14 jaar team 2
Ook het tweede team onder leiding van teamcaptain Rick van den Hoogen streed voor wat het waard was en werd met geringe achterstand op de nummers 4 en 5 zesde in hun poule.

Junioren 13 t/m 17 jaar
Onze junioren van 13 t/m 17 jaar onder leiding van teamcaptain Madeleine van den Eijnde werden achter Mierlo en Shaile derde in hun poule.