1e Costa del Gimmert padeltoernooi leuk en succesvol

Afgelopen zaterdag hebben we een gezellig en succesvol 1e Costa del Gimmert padel toernooi gehad.

Het toernooi was met 36 spelers mooi bezet. En aangezien de meeste mensen zijn of haar niveau nog niet goed weten, was er voor gekozen om 3 rondes te spelen. In die 3 rondes werden de teams door middel van loting gevormd. Wedstrijden van een half uur met doortellen van de games, zou dan de tussenstand bepalen per speler na 3 ronden.

De 16 spelers met de meeste gewonnen games zijn doorgegaan naar een knock-out fase, waarin dus een kwartfinale- halve finale en een finale gespeeld zou worden. Vanaf dat moment waren de teams wel vast. nrs 1 en 2 van de voorronde werden aan elkaar gekoppeld, nrs 3 en 4 ook en zo verder.

Even zag het er naar uit dat die 2e fase in het toernooi door hevige regenval niet door zou kunnen gaan, maar de weergoden hebben ons toch enigszins gespaard.

Na de kwartfinales ontstonden er 2 fantastische halve finales waar hele mooie lange rally's eerder regel dan uitzondering waren, en de spelers regelmatig gecomplimenteerd werden door een groot applaus van het aanwezige publiek.

Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie finale tussen Koen Fonken / Dirk vd Ven en Kristel Beretty /Henk Kuijpers. Daarin boden Kristel en Henk goed tegenstand maar konden de wedstrijd niet laten kantelen waardoor Koen Fonken en Dirk vd Ven als winnaars van het veld kwamen.