Update corona maatregelen 12 januari

12 januari 2021


Update corona maatregelen 12 januari

De aangescherpte overheidsrichtlijnen hebben voor tennis vanaf heden t/m 9 februari 2021 de volgende consequenties:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennissen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (dus geen dubbelspel)
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); De trainingen voor senioren gaan gewoon door. Dit betekent dus dat er bij een groep van 8 op 4 banen training wordt gegeven. 
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches blijven dicht.


Update corona maatregelen 17 november

Vanaf donderdag 19 november mogen we weer dubbelen en mogen er ook weer 4 senioren op een baan trainen.

 • Trainingen. Voor de jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1,5 meter afstand, dit is exclusief de trainer. Trainingsgroepen van 8 personen zijn dus mogelijk zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van van 4 spelers  (met 1,5 meter afstand) gescheiden zijn op 2 banen en de groepen niet worden gemengd.  
 • Vrij tennissen. Dubbelen mag, mits er bewust altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Dus geen fysiek contact en houdt altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. 

 

Update corona maatregelen 7 november

De aangescherpte overheidsrichtlijnen hebben voor tennis de volgende consequenties:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennissen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (dus geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); Besloten is de trainingen voor senioren gewoon door te laten gaan. Dit betekent dus dat er bij een groep van 8 op 4 banen training wordt gegeven. 
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches blijven dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

Update corona maatregelen: 15 oktober 2020

De aanscherping van de corona maatregelen door de regering heeft helaas ook grote gevolgen voor onze tennisactiviteiten. 

Dit betekent per direct:

 • Het stopzetten van de KNLTB competitie voor zowel volwassenen als voor de jeugd.
 • De interne tossen zowel overdag als 's avonds gaan niet door. 
 • De interne dubbel competitie op dinsdagavond wordt voorlopig uitgesteld. Start wellicht later in het jaar als het wel mag of alleen 2e ronde in 2021. 
 • De wintercompetitie die samen met Aarle Rixtel en Beek en Donk wordt georganiseerd, wordt voorlopig uitgesteld. Start wellicht later in het jaar als het wel mag of alleen 2e ronde in 2021.
 • De douches en kleedkamers blijven gesloten.

Wat kan wel?

 • Trainingen gaan door. Voor de jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1,5 meter afstand, dit is exclusief de trainer. Trainingsgroepen van 8 personen zijn dus mogelijk zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van van 4 spelers  (met 1,5 meter afstand) gescheiden zijn op 2 banen en de groepen niet worden gemengd.  
 • Vrij tennissen kan nog steeds. Ook dubbelen mag, mits er bewust altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Dus geen fysiek contact en houdt altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. 

Het zijn stevige maatregelen, maar op dit moment kunnen we niet anders. De bestrijding van het coronavirus heeft nu prioriteit. 

 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Sigrid van den Heuvel 15-10-2020 15:11

Blijkbaar is de stelling die Rutte tijdens de persconferentie heeft gedaan "geldt ook voor dubbelspel ", is bijgesteld. Dubbelspel mag dus wel.

avatar
Erik van den Eijnde 05-10-2020 15:53

Het rolluik bij het halletje stond op een tijdslot wat niet goed functioneerde. Dit is nu geregeld en het rolluik is 's avonds gewoon open.

avatar
Ton Starren 30-09-2020 09:13

Je kunt de baanverlichting zelf aanmaken. In de hal zit bediening verlichting.

avatar
Ton Starren 30-09-2020 09:07

Dag Edward, dank je wel. Heel fijn.

avatar
Lieke Mickers 30-09-2020 08:07

inderdaad. Wij stonden twee dagen geleden in het donker, omdat de rolluiken naar beneden waren. Konden na een half uurtje weer inpakken.

avatar
Edward Morssink 29-09-2020 20:54

Wie gaat ervoor zorgen dat de verlichting van de banen aan en uit gaan wanneer er in de avond getennist wordt?

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen